#46 – Trafic de arme și cum am lărgit scorbura la mesteacăn

Best episod evăr

Ești într-o saună estoniană aburindă. În stânga ta sunt doamne semi-dezbrăcate atrăgătoare. În dreapta ta e o piramidă de cranii. Te relaxezi cu un finnish sahti rece după o zi grea la mânat reni și lansat unicorni pe piețele internaționale. Doamnele râd și jonglează cu craniile.

Deodată, se aude o împușcătură. Apoi o altă împușcătură. Apoi o altă împușcătură. Te enervezi, arunci un prosop pe tine și prosopul ți se încolăcește în jurul mijlocului ca o cobră regală ieșită din pantalonii lui Ciprian Marica.

Ieși afară la -15 grade ca să găsești de unde vin împușcăturile. Înaintezi printr-o pădurice tânără de mesteceni. Împușcăturile se înmulțesc, se aud hăhăieli.

Te enervezi și o iei la stânga, dar un Florin Condurățeanu sălbatic se sperie de tine și o ia la goană într-un luminiș. O iei la dreapta și vocile par să se apropie. Te despart doar câțiva metri.

Cu ultimele puteri dai crengile la o parte și găsești într-o poieniță doi hăndrălăi care beau stout de zmeură, trag cu pușca și discută despre Lupul Fioros dar la Trup Armonios și Ursul Talabă.

Răcnești la ei din toți rărunchii să nu mai facă scandal și hăndrălăii lasă puștile jos rușinați. Ești fericit că s-a terminat. În sfârșit pot să te întorci la mesteceni, la saună și la doamne.

Dar chiar atunci unul dintre hăndrălăi te întreabă: „Auzi, șefule! Da măcar cartușele pot să le păstrez?”. Bine ai venit dragă ascultătorule. Ăsta e cel mai bun episod pe care l-ai ascultat vreodată.

Ce-am băut:

Sauna Session – Birch Infused Beer / Tanker Brewery – Estonia / 4,7% ABV

Mad About Howard – Rose, Raspberry Pastry Stout /  La Debauche – Franța / 13% ABV

Rakoczi Turos – Apricot Cake Gose / Mad Scientist- Ungaria / 10% ABV

Ce-am vorbit:

2:50 – Vlad ajunge la concluzia inevitabilă că mesteacănul rămâne cu tine. Dar dacă oare mesteacănul rămâne cu tine, pentru că n-a plecat niciodată, pentru că face parte din tine? Te-ai gândit vreodată la asta? Nu, pentru că te gândești numai la tine.

3:20 – Lansăm un apel omenesc către domnul Florin Condurățeanu: domnule Condurățeanu, spuneți-ne vă rugăm la ce face bine mesteacănul și în ce cantități? Semnat, doi iubitori de păpădie ahtiați după ceai de sunătoare și untul pământului.

Mesteceni să moară Fifi

4:03 – Bere cu electrozi și șosete. De parcă ar fi prima oară când facem asta, sau ar ieși mai proastă decât un îndrăgit brand de bere.

4:50 – Radu se entuziasmează la gândul că poate în sfârșit să bifeze mesteacănul în albumul lui Panini cu beri din copaci pe care nu i-a mai băut până acum.

6:20 – Vlad se hotărăște că i s-a urât să mai doarmă acasă și o vorbește de rău pe Doamna Cornelia, săru-mănușițele și respectele mele, să știți că eu am încercat să-l opresc, dar nu te puteai înțelege cu el. Am impresia că și băuse nițele

7:20 – Aflăm numele bestiei care îi distruge viața palpitantă lui Vlad: Finnish sahti – saison finlandez. Așteptăm păreri de la finlandezi, și dacă cineva îi poate face rost lui Vlad, a zis că e dispus chiar și să plătească. Ajutați-l să nu fie o dezamăgire.

12:00 – Se discută casual și firesc despre doamne îmbrăcate sumar și o piramidă de cranii.

13:08 – Povestea luminoasă a omului care și-a construit un soare artificial dintr-o antenă parabolică veche. More info here.

16:55 – Părinții care și-au botezat copilul după numele providerului de internet.

18:00 – Radu povestește prost filmul Borat 2 pentru oamenii care nu au televizor, dar vor să măcar să li se strice filmul.

28:30 – Vorbim despre un cub greu de Maggi cu zmeură și trandafiri! Orice ar însemna.

29:41 – Povestea despre cum a fost Vlad prins traficând muniție adevărată pe un aeroport Internațional și cum era să fie probat adânc cu mănușa specială, până aproape de listele Interpol

Ăsta putea să fie Vlad

34:20 – Scurt intermezzo în care Vlad mărturisește că e genul de om care dă mailuri care schimba lumea.

47:20 – Cum vorbește lumea la țară și cine ne-a furat pistolul să-l aducă înapoi, că de nu eu vin cu pușca și cu trei copoi

49:00 – Întrebările doamnei Cornelia și răspunsurile măscăricilor de serviciu.

50:50 – Scurt rant despre cum berarii din România în continuare nu sunt interesați să producă berea noastră cu colivă, pentru că nu le place să aibă succes garantat

53:00 – Radu povestește despre personajele din cărțile copilăriei: Gușterul Prudent, Ursul Talabă, Iepurașul Emanuel 2 de pe M6

Există, nu mâncam mistreț

59:00 – Secțiunea de limbi străine: Vlad citește impecabil în maghiară rețeta unei prăjituri cu caise apoi vrea să ocupe Ardealul.

raduccc Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.